• język migowy
  • BIP
Strona główna/Aktualności/Uczniowie „Gastronomika” na Erasmusie

Uczniowie „Gastronomika” na Erasmusie

23 Kwietnia 2025

Trzytygodniowy staż na hiszpańskiej Teneryfie rozpoczęła 10-osoba grupa uczennic  z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich. To już kolejny wyjazd bytomskiej młodzieży w ramach projektu Erasmus+.

Dla uczennic kształcących się w zawodach technik organizacji turystyki oraz technik hotelarstwa,  praktyki zawodowe w międzynarodowym środowisku pracy, to niepowtarzalna okazja na zdobycie doświadczenia i nowych umiejętności.

Uczennice biorące udział w projekcie Erasmus +

Uczennice rozpoczęły już swoje pierwsze dni pracy w hotelu, poznając standardy obsługi gościa, organizację pracy w gastronomii oraz funkcjonowanie hiszpańskich obiektów turystycznych. Podczas wyjazdu uczniowie będą mieli możliwość podszlifowania języka obcego i pracy z klientami, co jest bardzo przydatne w hotelarstwie, turystyce i gastronomii –  mówi Witold Sbirenda, dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.

Uczenice biorące udział w projekcie Erasmus+

Dodatkowo uczniowie będą mieli okazję poznać kulturę i kuchnię Hiszpanii, co także może im się przydać w przyszłej pracy zawodowej.

Podobne wiadomości:

do góry