Uczniowie „Gastronomika” na Erasmusie
23 Kwietnia 2025Trzytygodniowy staż na hiszpańskiej Teneryfie rozpoczęła 10-osoba grupa uczennic z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich. To już kolejny wyjazd bytomskiej młodzieży w ramach projektu Erasmus+.
Dla uczennic kształcących się w zawodach technik organizacji turystyki oraz technik hotelarstwa, praktyki zawodowe w międzynarodowym środowisku pracy, to niepowtarzalna okazja na zdobycie doświadczenia i nowych umiejętności.
Uczennice rozpoczęły już swoje pierwsze dni pracy w hotelu, poznając standardy obsługi gościa, organizację pracy w gastronomii oraz funkcjonowanie hiszpańskich obiektów turystycznych. Podczas wyjazdu uczniowie będą mieli możliwość podszlifowania języka obcego i pracy z klientami, co jest bardzo przydatne w hotelarstwie, turystyce i gastronomii – mówi Witold Sbirenda, dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.
Dodatkowo uczniowie będą mieli okazję poznać kulturę i kuchnię Hiszpanii, co także może im się przydać w przyszłej pracy zawodowej.
Podobne wiadomości:
- Wokół edukacji i hotelarstwa 2025-04-09
- Bytomianie aktywnie włączyli się w akcję sprzątania świata 2024-09-20
- Nauczyciele na zagranicznym kursie 2024-05-29
- Uczniowie „Gastronomika” na Cyprze 2024-05-14
- A niech to szlak! 2024-03-11
- Uczniowie ZSGH dla Fundacji Iskierka 2023-12-12
- Na Cypr po wiedzę i doświadczenie 2022-05-02