Uczniowie „Gastronomika” na Cyprze
14 Maja 2024Kolejna grupa uczniów z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich rozpoczęła staż w 5-gwiazdkowym hotelu na Cyprze. W ramach projektu Erasmus +, będą łączyć przyjemne z pożytecznym – uczyć się zawodu i zwiedzać.
Pod okiem wykwalifikowanej kadry poznają tajniki obsługi gości, pracując zarówno w restauracjach serwujących posiłki, w kuchni oraz w innych działach hotelu – recepcji, housekeepingu oraz hotelowym SPA.
Na stażu uczniowie aktywnie spędzają również czas wolny – zwiedzają miasto, odwiedzają lokalne restauracje oraz korzystają z wielu wydarzeń, które odbywają się w czasie ich pobytu.
– Zagraniczny staż to doskonała okazja łączenia pracy i nauki z poznawaniem nowej kultury i regionu. W zawodach zdobywanych w szkole takie doświadczenia są bezcenne – mówi Witold Sbirenda, dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.
Podobne wiadomości:
- Rusza kolejna edycja programu stażowego – Teren Tańca 2024-07-19
- Uczniowie z ZSGH na Teneryfie 2023-06-05
- Na Cypr po wiedzę i doświadczenie 2022-05-02
- Staż na teatralnej scenie - podsumowanie projektu 2022-02-07
- Tancerze na staż, czyli Teren Tańca w Teatrze Rozbark 2021-01-22