• język migowy
  • BIP
Strona główna/Aktualności/Uczniowie „Gastronomika” na Cyprze

Uczniowie „Gastronomika” na Cyprze

14 Maja 2024

Kolejna grupa uczniów z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich rozpoczęła staż w 5-gwiazdkowym hotelu na Cyprze. W ramach projektu Erasmus +, będą łączyć przyjemne z pożytecznym – uczyć się zawodu i zwiedzać.

Uczennice Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich na zagranicznym stażu

Pod okiem wykwalifikowanej kadry poznają tajniki obsługi gości, pracując zarówno w restauracjach serwujących posiłki, w kuchni oraz w innych działach hotelu – recepcji, housekeepingu oraz hotelowym SPA.

Na stażu uczniowie aktywnie spędzają również czas wolny – zwiedzają miasto, odwiedzają lokalne restauracje oraz korzystają z wielu wydarzeń, które odbywają się w czasie ich pobytu.

– Zagraniczny staż to doskonała okazja łączenia pracy i nauki z poznawaniem nowej kultury i regionu. W zawodach zdobywanych w szkole takie doświadczenia są bezcenne –  mówi Witold Sbirenda, dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.

Podobne wiadomości:

do góry