Na Cypr po wiedzę i doświadczenie
2 Maja 2022Kolejna 15-osobowa grupa uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich wyjechała na Cypr, gdzie przez najbliższy miesiąc będzie odbywać staż zawodowy.
Grupa uczniów, która odbędzie staż zawodowy na Cyprze
Jest to już czwarta grupa z ZSGH, która uczestniczy w tej edycji projektu "Innowacje drogą do sukcesu w turystyce, hotelarstwie i gastronomii". Podczas stażu uczniowie ZSGH będą mogli podnieść swoje umiejętności zawodowe, a także sprawdzić swoją elastyczność zawodową, aklimatyzując się w nowym miejscu.
Będą nabywali nowe doświadczenia w hotelu w cypryjskiej miejscowości Limassol na stanowiskach zawodowych zgodnymi ze swoimi kwalifikacjami. Poznają również kulturę i zwyczaje Cypryjczyków, uczestnicząc w programie kulturowym.
Staż zawodowy realizowany jest w ramach projektu Erasmus+.
Podobne wiadomości:
- Uczniowie „Gastronomika” na Erasmusie 2025-05-12
- Uczniowie „Gastronomika” na Erasmusie 2025-04-23
- Wokół edukacji i hotelarstwa 2025-04-09
- Bytomianie aktywnie włączyli się w akcję sprzątania świata 2024-09-20
- Nauczyciele na zagranicznym kursie 2024-05-29
- Uczniowie „Gastronomika” na Cyprze 2024-05-14
- A niech to szlak! 2024-03-11
- Uczniowie ZSGH dla Fundacji Iskierka 2023-12-12
- Uczniowie z ZSGH na Teneryfie 2023-06-05