Uczniowie „Gastronomika” na Erasmusie
12 Maja 2025Trzytygodniowy staż zawodowy w Grenadzie rozpoczęła 10-osoba grupa uczennic i uczniów z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich. To już kolejny wyjazd bytomskiej młodzieży w ramach projektu Erasmus+.
Dla młodzieży kształcącej się na kierunkach gastronomicznych, turystycznych i hotelarskich, praktyki zawodowe w międzynarodowym środowisku pracy, to niepowtarzalna okazja na zdobycie doświadczenia i nowych umiejętności.
W trakcie stażu młodzi będą doskonalić swoje umiejętności zawodowe, językowe i społeczne, pracując w hiszpańskich hotelach, biurach podróży i restauracjach. Program przewiduje też udział w zajęciach, które pozwolą młodzieży lepiej poznać kulturę, tradycje i styl życia mieszkańców Andaluzji.
– Uczniowie dotarli na miejsce bezpiecznie i z entuzjazmem rozpoczęli swoją zagraniczną przygodę edukacyjną. Przez najbliższe tygodnie będą rozwijać swoje kompetencje w międzynarodowym środowisku pracy – mówi Witold Sbirenda dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.
Podobne wiadomości:
- Uczniowie „Gastronomika” na Erasmusie 2025-04-23
- Wokół edukacji i hotelarstwa 2025-04-09
- Bytomianie aktywnie włączyli się w akcję sprzątania świata 2024-09-20
- Nauczyciele na zagranicznym kursie 2024-05-29
- Uczniowie „Gastronomika” na Cyprze 2024-05-14
- A niech to szlak! 2024-03-11
- Uczniowie ZSGH dla Fundacji Iskierka 2023-12-12
- Uczniowie z ZSGH na Teneryfie 2023-06-05
- Na Cypr po wiedzę i doświadczenie 2022-05-02