• język migowy
  • BIP
Strona główna/Aktualności/Uczniowie „Gastronomika” na Erasmusie

Uczniowie „Gastronomika” na Erasmusie

12 Maja 2025

Trzytygodniowy staż zawodowy w Grenadzie rozpoczęła 10-osoba grupa uczennic i uczniów z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich. To już kolejny wyjazd bytomskiej młodzieży w ramach projektu Erasmus+.

Uczennice i uczniowie ZSGH w Hiszpanii

Dla młodzieży kształcącej się na kierunkach gastronomicznych, turystycznych i hotelarskich, praktyki zawodowe w międzynarodowym środowisku pracy, to niepowtarzalna okazja na zdobycie doświadczenia i nowych umiejętności.

W trakcie stażu młodzi  będą doskonalić swoje umiejętności zawodowe, językowe i społeczne, pracując w hiszpańskich hotelach, biurach podróży i restauracjach. Program przewiduje też udział w zajęciach, które pozwolą młodzieży lepiej poznać kulturę, tradycje i styl życia mieszkańców Andaluzji.

– Uczniowie dotarli na miejsce bezpiecznie i z entuzjazmem rozpoczęli swoją zagraniczną przygodę edukacyjną. Przez najbliższe tygodnie będą rozwijać swoje kompetencje w międzynarodowym środowisku pracy – mówi Witold Sbirenda dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.

Podobne wiadomości:

do góry