Uczniowie ZSGH na Cyprze
1 Czerwca 2018Grupa czternasty uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich kończy ten rok szkolny wyjazdem na Cypr, gdzie odbędą miesięczny staż zawodowy. Wyjazd realizowany jest w ramach Projektu Erasmus+ "Zbierajmy najlepsze wzorce pracy podczas praktyki zagranicznej".
Podczas tych praktyk uczniowie ZSGH będą nabywali nowe doświadczenia w hotelach w cypryjskiej miejscowości Limassol. Będą mieli szansę podnieść swoje umiejętności zawodowe, a także sprawdzić się w nowym miejscu.
To pierwszy z czterech wyjazdów uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich na Cypr, w których będą brali uczniowie klas turystycznych, hotelarskich i gastronomicznych.
W przyszłym roku szkolnym planowany jest staż dla trzech kolejnych grup, a łącznie na staże wyjedzie aż 54 uczniów. Będą pracować w hotelach i restauracjach, zdobywając wiedzę oraz umiejętności pozwalające na dalszy ich rozwój zawodowy.
Podczas tych praktyk uczniowie ZSGH będą nabywali nowe doświadczenia w hotelach w cypryjskiej miejscowości Limassol. Będą mieli szansę podnieść swoje umiejętności zawodowe, a także sprawdzić się w nowym miejscu.
To pierwszy z czterech wyjazdów uczniów Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich na Cypr, w których będą brali uczniowie klas turystycznych, hotelarskich i gastronomicznych.
W przyszłym roku szkolnym planowany jest staż dla trzech kolejnych grup, a łącznie na staże wyjedzie aż 54 uczniów. Będą pracować w hotelach i restauracjach, zdobywając wiedzę oraz umiejętności pozwalające na dalszy ich rozwój zawodowy.