Kulinarne podróże z "Gastronomikiem"
14 Marca 2019Już po raz ósmy w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich organizowane są Międzynarodowe Warsztaty Gastronomiczno-Hotelarskie. Już jutro/ piątek, 15 marca/ w Bytomiu gościć będą mistrzowie kuchni z kraju i zagranicy. Specjalnie na tę okazję do „gastronomika” zawitają mistrzowie kuchni m.in. z Włoch oraz kucharze z renomowanych restauracji z całej Polski.
Tego dnia pokazy i warsztaty poprowadzą m.in. absolwenci bytomskiej szkoły W programie imprezy znajdą się także pokazy, Jakuba Steuermarka, szef kuchni, twórcy projektu Masło i Szałwia, Dawida Domina, doradcy kulinarnego RM Gastro, czy Tomasza Nowaka z Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska, założyciela Kuźni Kucharzy Śląskich.
Uczestnicy dowiedzą się także, jak nakrywać i dekorować stół, wykonać drinki owocowe oraz napoje smoothie. Organizatorzy zaplanowali także konkurs turystyczno- informatyczny, wykłady na temat bankowości w gastronomii i hotelarstwie oraz zajęcia z animacji oraz pokaz mody zawodowej oraz warsztaty makijażu.
Jak co roku uczniowie ZSGH wezmą udział w warsztatach barmańskich i somelierskich, a także konkursach: nakrycia stołów, wiedzy o szkole i fotograficznym. Impreza rozpocznie się o 9.00 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu przy ul. Żeromskiego 26.
Tego dnia pokazy i warsztaty poprowadzą m.in. absolwenci bytomskiej szkoły W programie imprezy znajdą się także pokazy, Jakuba Steuermarka, szef kuchni, twórcy projektu Masło i Szałwia, Dawida Domina, doradcy kulinarnego RM Gastro, czy Tomasza Nowaka z Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska, założyciela Kuźni Kucharzy Śląskich.
Uczestnicy dowiedzą się także, jak nakrywać i dekorować stół, wykonać drinki owocowe oraz napoje smoothie. Organizatorzy zaplanowali także konkurs turystyczno- informatyczny, wykłady na temat bankowości w gastronomii i hotelarstwie oraz zajęcia z animacji oraz pokaz mody zawodowej oraz warsztaty makijażu.
Jak co roku uczniowie ZSGH wezmą udział w warsztatach barmańskich i somelierskich, a także konkursach: nakrycia stołów, wiedzy o szkole i fotograficznym. Impreza rozpocznie się o 9.00 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu przy ul. Żeromskiego 26.