Kuchnie świata w Bytomiu
1 Czerwca 2019Za nami dwa dni kulinarnej podróży w różne rejony Polski i świata. Kto jeszcze nie był, ma szansę nadrobić zaległości i niedzielny obiad wraz z podwieczorkiem zjeść na bytomskim rynku.
Najlepsze food trucki z kuchnią z całego świata od piątkowego południa serwują same rarytasy: kolumbijskie lub meksykańskie placki kukurydziane, grillowane mięsa z dodatkiem egzotycznych warzyw i aromatycznych sosów, belgijskie frytki i inne smaczne przekąski w stylu fingerfood, amerykańskie steki, żeberka oraz burgery to niektóre z propozycji, które oferują nam wielkie samochody zaparkowane na bytomskim rynku.
Kto woli swojskie smaki może wybierać wśród pierogów, śląskich klusek czy bieszczadzkiego proziaku z różnymi farszami. A na deser? Lody na ciekłym azocie, hiszpańskie churros lub owoce w czekoladzie!
Wszystkich tych smakołyków można spróbować jeszcze jutro (niedziela, 2 czerwca) do godziny 20:00.
Najlepsze food trucki z kuchnią z całego świata od piątkowego południa serwują same rarytasy: kolumbijskie lub meksykańskie placki kukurydziane, grillowane mięsa z dodatkiem egzotycznych warzyw i aromatycznych sosów, belgijskie frytki i inne smaczne przekąski w stylu fingerfood, amerykańskie steki, żeberka oraz burgery to niektóre z propozycji, które oferują nam wielkie samochody zaparkowane na bytomskim rynku.
Kto woli swojskie smaki może wybierać wśród pierogów, śląskich klusek czy bieszczadzkiego proziaku z różnymi farszami. A na deser? Lody na ciekłym azocie, hiszpańskie churros lub owoce w czekoladzie!
Wszystkich tych smakołyków można spróbować jeszcze jutro (niedziela, 2 czerwca) do godziny 20:00.