Choose language:

Witamy na stronach internetowych miasta Bytom
21 listopada 2017, Albert, Janusz, Konrad

Mapa miasta Kontakt Dla mediów Druki Związek Subregionu Centralnego

Aktualizacja powiadomień o stanie jakości powietrza w województwie śląskim


Internetowy Serwis Bytomskiej Infrastruktury Informacji Przestrzennej

BIIP w szerokim znaczeniu obejmuje elementy oprogramowania, sprzęt, zasoby ludzkie i finansowe oraz procedury postępowania dotyczące wykorzystywania gromadzonych w urzędzie danych opisujących przestrzeń Bytomia.

Biuletyn Informacji Publicznej

Biuletyn Informacji Publicznej to system stron internetowych służący powszechnemu i bezpłatnemu dostępowi do informacji publicznej.

Rączka gotuje w Bytomiu

Rączka gotuje w Bytomiu Data publikacji: 13 listopada 2017



Rolada, kluski i modra kapusta? Śląska kuchnia to o wiele więcej, co udowadnia Remigiusz Rączka. Znany i lubiany szef kuchni, który od lat prezentuje Polakom bogactwo śląskich smaków w tradycyjnych i zupełnie nowych wersjach, zawita do Bytomia.

Od 16 do 19 listopada bytomski Rynek będzie nie tylko kusił zapachami, ale też zachęcał do odkrywania śląskiego folkloru. Organizatorzy imprezy przygotowali bowiem dla bytomian wiele atrakcji, m.in. stoiska z rękodziełem, warsztaty florystyczne oraz występy ludowe.

Na miłośników śląskich klimatów czekać będzie 40 wystawców, którzy oprócz produktów regionalnych zaprezentują też smaki z innych części Europy. Z pewnością znają tam coś dla siebie miłośnicy kuchni włoskiej.

Impreza potrwa od 11.00 do 19.00. Nagrania do programu kulinarnego Remigiusza Rączki zaplanowano na piątek, 17 listopada od 12.00 do 15.00.

Honorowy patronat nad imprezą objął prezydent Damian Bartyla.
 
plakat a3.jpg

Autor: AK

Nasz serwis używa informacji zapisanych za pomocą cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników.
W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies. Dowiedz się więcej na stronie polityka prywatności.