Choose language:

Witamy na stronach internetowych miasta Bytom
23 lutego 2018, Romana, Izabela, Damian

Mapa miasta Kontakt Dla mediów Druki Związek Subregionu Centralnego

W Bytomiu przebudują drogi za prawie 14 mln

Jeszcze w tym roku przebudowane zostaną ul. Katowicka, Frenzla, skrzyżowanie ul. Wrocławskiej i Reja oraz Aleja Jana Pawła II. W sumie na realizację tych inwestycji miasto wyda prawie 14 mln zł, z czego aż 10 mln pochodzi z Metropolitalnego Funduszu Solidarności. Pierwsze przetargi ruszą już w marcu.

Rusza kolejna edycja Nagrody Gospodarczej Prezydenta Bytomia

Prezydent Bytomia i Bytomska Rada Biznesu zapraszają bytomskich przedsiębiorców do udziału w konkursie na Firmę Roku i Mikrofirmę Roku.

Szukamy policjanta z powołania

Jeśli spotkałeś policjanta, którego zaangażowanie i profesjonalizm pomogły ci w trudnej sytuacji, zgłoś go do konkursu „Policjant z powołania”. Ruszyła właśnie kolejna edycja konkursu nad którym patronat objęli: Komendant Miejski Policji w Bytomiu inspektor Karol Fajer i prezydent Bytomia Damian Bartyla.

Aktualizacja powiadomień o stanie jakości powietrza w województwie śląskim


Internetowy Serwis Bytomskiej Infrastruktury Informacji Przestrzennej

BIIP w szerokim znaczeniu obejmuje elementy oprogramowania, sprzęt, zasoby ludzkie i finansowe oraz procedury postępowania dotyczące wykorzystywania gromadzonych w urzędzie danych opisujących przestrzeń Bytomia.

Biuletyn Informacji Publicznej

Biuletyn Informacji Publicznej to system stron internetowych służący powszechnemu i bezpłatnemu dostępowi do informacji publicznej.

Rączka gotuje w Bytomiu

Rączka gotuje w Bytomiu Data publikacji: 14 listopada 2017



Rolada, kluski i modra kapusta? Śląska kuchnia to o wiele więcej, co udowadnia Remigiusz Rączka. Znany i lubiany szef kuchni, który od lat prezentuje Polakom bogactwo śląskich smaków w tradycyjnych i zupełnie nowych wersjach, zawita do Bytomia.

Od 16 do 19 listopada bytomski Rynek będzie nie tylko kusił zapachami, ale też zachęcał do odkrywania śląskiego folkloru. Organizatorzy imprezy przygotowali bowiem dla bytomian wiele atrakcji, m.in. stoiska z rękodziełem, warsztaty florystyczne oraz występy ludowe.

Na miłośników śląskich klimatów czekać będzie 40 wystawców, którzy oprócz produktów regionalnych zaprezentują też smaki z innych części Europy. Z pewnością znają tam coś dla siebie miłośnicy kuchni włoskiej.

Impreza potrwa od 11.00 do 19.00. Nagrania do programu kulinarnego Remigiusza Rączki zaplanowano na piątek, 17 listopada od 12.00 do 15.00.

Honorowy patronat nad imprezą objął prezydent Damian Bartyla.
 
bytom rynek plakat PODGLĄD.jpg

Autor: AK
Zdjęcia: www.pless.pl

Nasz serwis używa informacji zapisanych za pomocą cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników.
W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies. Dowiedz się więcej na stronie polityka prywatności.