Choose language:

Witamy na stronach internetowych miasta Bytom
14 grudnia 2018, Alfred, Izydor

Mapa miasta Kontakt Dla mediów Druki Związek Subregionu Centralnego

Mistrz Świata w "Dziewiątce"

Mistrz Świata w "Dziewiątce" Data publikacji: 20 lutego 2018



To już drugie spotkanie w Szkole Podstawowej nr 9 w ramach cyklu „Ludzie z pasją”, którego celem jest rozbudzenie zainteresowań uczniów. Tym razem „Dziewiątkę” odwiedził człowiek wielu sukcesów i wielkiego serca, bytomianin Krzysztof Drabik.

Ma 34 lata, od kilkunastu lat jest zafascynowany flair, czyli niekonwencjonalną sztuką barmańską. Od kilku lat Krzysztof prowadzi swoją akademię barmańską „Speed Bar". Poza własną szkołą, gdzie regularnie trenuje, jeździ po całej Polsce i szkoli młodych barmanów, a także robi pokazy dla firm. Jest trzykrotnym Mistrzem Polski, Mistrzem Europy oraz V-ce Mistrzem Pucharu Świata w sztuce flair. Ma wiele pasji, poza górskimi wycieczkami i podróżami do Azji, fascynuje się skokami ze spadochronem.

Nasz gość ma jeszcze jedną pasję: pomaganie innym – mówi Dorota Iwanowicz, która wraz z nauczycielkami Celiną Gerlach – Siwiec i Darią Politowską zorganizowała spotkanie.

Drabik założył Fundację Dzieciom „Twój Rekord Pomaga”, która zorganizowała niezwykłe akcje charytatywne, jak np. przemierzenie w ciągu 19 dni linii brzegowej od Świnoujścia do Gdańska, żonglując butelkami (ten wyczyn dał mu tytuł Mistrza Świata), z których dochód przeznaczony został na pomoc dzieciom, które uległy wypadkom wodnym.

Pokaz, jaki nasz gość zaprezentował wzbudził niesamowite emocje wśród całej społeczności naszej szkoły. Przede wszystkim był jednak cenną lekcją jak pasja i zaangażowanie zmienia życie na lepsze - mówi Dorota Iwanowicz.

Galeria zdjęć:



Autor: AK
Zdjęcia: arch. SP nr 9

Nasz serwis używa informacji zapisanych za pomocą cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników.
W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies. Dowiedz się więcej na stronie polityka prywatności.