Choose language:

Witamy na stronach internetowych miasta Bytom
30 kwietnia 2017, Marian, Katarzyna, Jakub

Mapa miasta Kontakt Dla mediów Druki Związek Subregionu Centralnego

Ruszyła rekrutacja do przedszkoli

 W Bytomiu ruszyła elektroniczna rekrutacja do przedszkoli miejskich. W naborze podstawowym, który potrwa do 5 maja,  uczestniczy 41 miejskich placówek.

Dziś uczeń, jutro mistrz

Dziś uczeń, jutro mistrz Data publikacji: 11 marca 2017



Warsztaty są najlepszą formą szlifowania swych umiejętności. Dlatego podczas takich imprez jak ta warto czerpać garściami z wiedzy i doświadczenia ekspertów branży kulinarnej. Dobrze wykorzystana, z pewnością zaowocuje w przyszłości – mówił Damian Bartyla, prezydent Bytomia, podczas VII Międzynarodowych Warsztatów Gastronomiczno – Hotelarskich.

Specjalnie na tę okazję do „gastronomika” przyjechali mistrzowie kuchni z Finlandii i Niemiec oraz kucharze z renomowanych restauracji z całej Polski. Tego dnia pokazy i warsztaty poprowadzili także absolwenci bytomskiej szkoły Michał Suchanowski, zwycięzca VI edycji programu Hell's Kitchen oraz Łukasz Smel, szef kuchni jednej z rudzkich restauracji.

W bogatym programie imprezy znalazły się również pokazy Wiesława Ambrosa, prezesa Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, Dawida Domina, doradcy kulinarnego RM Gastro, Kudo Katsuhiry, szefa kuchni japońskiej z Krakowa czy Tomasza Nowaka z Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska, założyciela Kuźni Kucharzy Śląskich.

Jak co roku uczniowie mieli okazję sprawdzić swoje umiejętności w konkursach, m.in. nakrywania i dekoracji stołów, konkursie barmańskim, fotograficznym i wiedzy o szkole. Organizatorzy zaplanowali także warsztaty i wykłady na temat bankowości w gastronomii i hotelarstwie, zajęcia z animacji oraz pokaz mody zawodowej oraz warsztaty makijażu.

Galeria zdjęć:



Autor: AK
Zdjęcia: Hubert Klimek

Nasz serwis używa informacji zapisanych za pomocą cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników.
W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies. Dowiedz się więcej na stronie polityka prywatności.