Choose language:

Witamy na stronach internetowych miasta Bytom
23 lutego 2018, Romana, Izabela, Damian

Mapa miasta Kontakt Dla mediów Druki Związek Subregionu Centralnego

Rekrutacja do przedszkoli na rok szkolny 2018/2019 w Bytomiu

Urząd Miejski w Bytomiu informuje, że rekrutacja do przedszkoli miejskich/oddziałów przedszkolnych w szkołach, organizacyjnie podległych przedszkolom rozpocznie się od 5 marca 2018 roku.

Dziś uczeń, jutro mistrz

Dziś uczeń, jutro mistrz Data publikacji: 11 marca 2017



Warsztaty są najlepszą formą szlifowania swych umiejętności. Dlatego podczas takich imprez jak ta warto czerpać garściami z wiedzy i doświadczenia ekspertów branży kulinarnej. Dobrze wykorzystana, z pewnością zaowocuje w przyszłości – mówił Damian Bartyla, prezydent Bytomia, podczas VII Międzynarodowych Warsztatów Gastronomiczno – Hotelarskich.

Specjalnie na tę okazję do „gastronomika” przyjechali mistrzowie kuchni z Finlandii i Niemiec oraz kucharze z renomowanych restauracji z całej Polski. Tego dnia pokazy i warsztaty poprowadzili także absolwenci bytomskiej szkoły Michał Suchanowski, zwycięzca VI edycji programu Hell's Kitchen oraz Łukasz Smel, szef kuchni jednej z rudzkich restauracji.

W bogatym programie imprezy znalazły się również pokazy Wiesława Ambrosa, prezesa Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, Dawida Domina, doradcy kulinarnego RM Gastro, Kudo Katsuhiry, szefa kuchni japońskiej z Krakowa czy Tomasza Nowaka z Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska, założyciela Kuźni Kucharzy Śląskich.

Jak co roku uczniowie mieli okazję sprawdzić swoje umiejętności w konkursach, m.in. nakrywania i dekoracji stołów, konkursie barmańskim, fotograficznym i wiedzy o szkole. Organizatorzy zaplanowali także warsztaty i wykłady na temat bankowości w gastronomii i hotelarstwie, zajęcia z animacji oraz pokaz mody zawodowej oraz warsztaty makijażu.

Galeria zdjęć:



Autor: AK
Zdjęcia: Hubert Klimek

Nasz serwis używa informacji zapisanych za pomocą cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników.
W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies. Dowiedz się więcej na stronie polityka prywatności.