Choose language:

Witamy na stronach internetowych miasta Bytom
27 marca 2017, Lidia, Ernest, Jan

Mapa miasta Kontakt Dla mediów Druki Związek Subregionu Centralnego

Dziś uczeń, jutro mistrz

Dziś uczeń, jutro mistrz Data publikacji: 11 marca 2017



Warsztaty są najlepszą formą szlifowania swych umiejętności. Dlatego podczas takich imprez jak ta warto czerpać garściami z wiedzy i doświadczenia ekspertów branży kulinarnej. Dobrze wykorzystana, z pewnością zaowocuje w przyszłości – mówił Damian Bartyla, prezydent Bytomia, podczas VII Międzynarodowych Warsztatów Gastronomiczno – Hotelarskich.

Specjalnie na tę okazję do „gastronomika” przyjechali mistrzowie kuchni z Finlandii i Niemiec oraz kucharze z renomowanych restauracji z całej Polski. Tego dnia pokazy i warsztaty poprowadzili także absolwenci bytomskiej szkoły Michał Suchanowski, zwycięzca VI edycji programu Hell's Kitchen oraz Łukasz Smel, szef kuchni jednej z rudzkich restauracji.

W bogatym programie imprezy znalazły się również pokazy Wiesława Ambrosa, prezesa Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, Dawida Domina, doradcy kulinarnego RM Gastro, Kudo Katsuhiry, szefa kuchni japońskiej z Krakowa czy Tomasza Nowaka z Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska, założyciela Kuźni Kucharzy Śląskich.

Jak co roku uczniowie mieli okazję sprawdzić swoje umiejętności w konkursach, m.in. nakrywania i dekoracji stołów, konkursie barmańskim, fotograficznym i wiedzy o szkole. Organizatorzy zaplanowali także warsztaty i wykłady na temat bankowości w gastronomii i hotelarstwie, zajęcia z animacji oraz pokaz mody zawodowej oraz warsztaty makijażu.

Galeria zdjęć:



Autor: AK
Zdjęcia: Hubert Klimek

Nasz serwis używa informacji zapisanych za pomocą cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników.
W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies. Dowiedz się więcej na stronie polityka prywatności.