Choose language:

Witamy na stronach internetowych miasta Bytom
11 grudnia 2018, Waldemar, Damazy

Mapa miasta Kontakt Dla mediów Druki Związek Subregionu Centralnego

Wigilia ze świątecznym barszczem

Pieką się już pierniki, powstają świąteczne ozdoby, które będzie można zakupić na bożonarodzeniowym stoisku, a młodzi wykonawcy biorą udział w próbach do jasełek. To przygotowania Bytomskiej Wigilii, która odbędzie się w czwartek, 20 grudnia przy ul. Dworcowej 7.

Prezydent Mariusz Wołosz upublicznia wystąpienia pokontrolne NIK

W trosce o przejrzystość administracji, upubliczniamy wystąpienia pokontrolne, jakie sporządziła NIK po kontroli „Wybranych aspektów funkcjonowania Bytomskiego Przedsiębiorstwa Komunalnego Sp. z o.o.”.  – powiedział podczas dzisiejszej /6 grudnia/ konferencji prasowej, prezydent Bytomia Mariusz Wołosz.

Uwaga mieszkańcy! W wigilię, 24 grudnia Urząd Miejski w Bytomiu będzie nieczynny

W wigilię, 24 grudnia Urząd Miejski w Bytomiu /ul. Parkowa 2 i ul. Smolenia 35/ oraz Urząd Stanu Cywilnego /ul. Olejniczaka 22/ będą nieczynne.

Bytomskie projekty rekomendowane do ZIT

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny nr 4, Ochotnicza Straż Pożarna w Suchej Górze, Szkoła Podstawowa Specjalna nr 2 – które ubiegają się o dofinansowanie na termomodernizację budynków – zostały wybrane do rekomendacji w ramach Zintegrowanych Inwestycji Terytorialnych.

Rozbark - budowa promenady wchodzi w decydujący etap

Widać już pierwsze efekty prac, jakie realizowane są na Rozbarku. To właśnie tam w ramach Obszaru Strategicznej Interwencji MZZiGK w Bytomiu realizuje inwestycję wartą około 12 mln zł. Jednym z jej elementów jest budowa promenady po dawnej kolei wąskotorowej, która ma połączyć ul. Pszczyńską z ul. Alojzjanów.

JAKOŚĆ POWIETRZA

 

Biuletyn Informacji Publicznej

Biuletyn Informacji Publicznej to system stron internetowych służący powszechnemu i bezpłatnemu dostępowi do informacji publicznej.

Coś na ząb

Coś na ząb Data publikacji: 14 września 2017



Kilkanaście mobilnych punktów gastronomicznych zaparkuje już w weekend na bytomskim Rynku. Na poszukiwania swoich ulubionych smaków, można się wybrać już jutro, 15 września od 12.00.

Mobilne punkty gastronomiczne, tak popularne w Stanach Zjednoczonych, skąd wzięły swój początek, stały się powszechne także w Europie. Trzeba zaznaczyć, że w menu serwowanym przez kucharzy food trucków są już nie tylko hamburgery czy hot dogi, ale też bardziej wyrafinowane, autorskie potrawy. Nic dziwnego, bo klienci korzystający z ofert licznych mobilnych punktów gastronomicznych liczą na to, że dania będą wykonane ze zdrowych, świeżych i smacznych składników.

Oferta mobilnych kuchni została więc tak opracowana, by każdy znalazł coś dla siebie. Od piątku do niedzieli (17 września) będzie można spróbować burgerów, żeberek, steków, zapiekanek, dań kuchni włoskiej, w której króluje pizza i makarony. Wśród food trucków znajdą się też takie, których menu z pewnością przypadnie do gustu wegetarianom i miłośnikom łakoci. Mobilne kuchnie będą serwowały jedzenie od 12.00 do 22.00 (piątek – sobota), a w niedzielę od 12.00 do 20.00.

 
LED_BYTOM.png
 

Autor: AK

Nasz serwis używa informacji zapisanych za pomocą cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników.
W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies. Dowiedz się więcej na stronie polityka prywatności.