Choose language:

Witamy na stronach internetowych miasta Bytom
19 listopada 2018, Elzbieta, Seweryn, Pawel

Mapa miasta Kontakt Dla mediów Druki Związek Subregionu Centralnego

Rozbark - budowa promenady wchodzi w decydujący etap

Widać już pierwsze efekty prac, jakie realizowane są na Rozbarku. To właśnie tam w ramach Obszaru Strategicznej Interwencji MZZiGK w Bytomiu realizuje inwestycję wartą około 12 mln zł. Jednym z jej elementów jest budowa promenady po dawnej kolei wąskotorowej, która ma połączyć ul. Pszczyńską z ul. Alojzjanów.

Żurawie na Łużyckiej. Trwa budowa nowej strażnicy

Symboliczne wmurowanie kamienia węgielnego pod budowę nowej strażnicy oraz ceremonia podpisania aktu erekcyjnego przypieczętowały dziś /13 listopada/ realizację ogromnej i wyczekiwanej nie tylko przez bytomskich strażaków inwestycji przy ul. Łużyckiej.

JAKOŚĆ POWIETRZA

 

Biuletyn Informacji Publicznej

Biuletyn Informacji Publicznej to system stron internetowych służący powszechnemu i bezpłatnemu dostępowi do informacji publicznej.

Kolejny inwestor ruszył z produkcją

Data publikacji: 31 października 2018



W pełni zautomatyzowane dwie linie produkcyjne do wytwarzania pieczywa zamrożonego otwarła dzisiaj, 31 października firma MROZPAK Sp. z o.o. przy ul. Bernardyńskiej w Bytomiu. To kolejny już inwestor, który zdecydował się ulokować swój biznes w Bytomiu.

Ogromnie się cieszę, że kolejny inwestor zaufał naszemu miastu i zdecydował się tutaj zainwestować. To świadczy o tym, że Bytom to dobre miasto na lokowanie biznesu – mówił podczas konferencji prasowej z okazji rozpoczęcia produkcji w firmie MROZPAK prezydent Bytomia, Damian Bartyla. Szczególnie ważne jest, że około 90% pracowników firmy to mieszkańcy Bytomia. To właśnie dzięki takim inwestycjom mamy szansę na zmniejszenie bezrobocia, które w porównaniu do 2012 roku spadło o blisko 60 % - dodał prezydent Bartyla.

Firma MROZPAK Sp. z o.o. jest zakładem specjalizującym się w produkcji wypieków głęboko mrożonych, które dostarcza na rynek krajowy oraz Unii Europejskiej. Posiadane przez firmę magazyny, a także jedna z najnowszych technologii wytwarzania pieczywa zamrożonego, umożliwia zakładowi ciągłość dostaw i poszerzanie swojego asortymentu.

Jak podkreślała Wioletta Matusik, kierownik Działu Jakości, cała produkcja odbywa się w hali o powierzchni ok. 5 000 m2, a firma zatrudnia obecnie 30 pracowników. W przyszłości zamierza zwiększyć obsługę zakładu do 70 osób.

Galeria zdjęć:



Autor: ww
Zdjęcia: UM Bytom/Hubert Klimek

Nasz serwis używa informacji zapisanych za pomocą cookies w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników.
W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące cookies. Dowiedz się więcej na stronie polityka prywatności.